DE COLLECTIES

Bij de opening in 2000, had het Reuzenhuis geen eigen collecties. Het centrum organiseerde audiovisuele voorstellingen, die de verschillende aspecten van het fenomeen van de reuzen belichtten. Sommige stukken werden geschonken door de stad Ath, andere door partnersteden of andere instellingen.

Doorheen de tijd heeft het Reuzenhuis een sterk beleid ontwikkeld om de permanente collectie van het museum gestaag uit te breiden en om de verschillende facetten van de volkscultuur nog beter uit te lichten. Op deze manier groeide de mooie verzameling affiches over reuzen. Er werden ook lithografieën aangekocht en particulieren doneerden souvenirs, foto’s of postkaarten.

De serie voorwerpen die illustreren hoe een reus gemaakt wordt, komt van de Federatie Wallonië-Brussel en ook plastisch kunstenaar Stéphane Deleurence schonk verschillende documenten.

ONTDEK EEN KLEIN

OVERZICHT VAN DE COLLECTIES

De inventaris van het Reuzenhuis is een werk in uitvoering. Ze zal regelmatig worden bijgewerkt naarmate nieuwe items worden verzameld, aankopen worden gedaan en verschillende projecten worden ondernomen.
(Enkel in FR) 

Inventaris MDG

Adres

Rue de Pintamont, 18
7800 Ath
(+32) 068/ 68 13 00

OPENINGSUREN

Alleen op reservering.

Open voor groepsbezoeken van minimaal 10 personen.

Elke eerste zondag van de maand een rondleiding (mogelijkheid individueel)

Volg ons

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF VAN VISIT ATH

Ga naar de inhoud